- Gjedrem rører ikke renten på onsdag

Onsdag er det igjen duket for rentemøte. Redd for at Gjedrem skal begynne å heve renten allerede nå? Det kommer ikke til å skje, tror ekspertene.

Foto: iStockphoto
Politikk

Onsdag er det igjen duket for rentemøte, og enkelte begynner nå å tro at sentralbanksjef Svein Gjedrem snart er klar med rentehevelser.Det tror imidlertid ikke ekspertene, som beroliger folk med lån. Det blir ikke høyere rente i denne omgang.- Renten blir holdt uendret onsdag. Det er ganske opplagt, sier Jan Andreassen, sjeføkonom i Terra-gruppen, til e24 mandag.Heller ikke Kjetil Storesletten, professor i samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, tror at Gjedrem finner på noe sprell på onsdag.Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities venter også uendret rente ved Gjedrems møte.

Nyheter
Næringsliv