Hani rekruttert bare dager før NOKAS-ranet

Da NOKAS-siktede Jusuf Hani (28) ble med på ranslaget hadde han aldri forestilt seg hvilken tragisk utgang det skulle få.

Foto: Scanpix
Politikk

I et kort avhør tirsdag kveld tilsto Hani at han hadde deltatt i NOKAS-ranet 5. april 2004.- Det var et kort avhør, bare en halvtime omtrent, og mye gikk med til formaliteter. Han fikk lagt fram sin rolle i grove trekk og skissert hvordan han reiste fra Stavanger og videre etter ranet, sier Hanis advokat Abdelilah Saeme til NTB.Ifølge politiet og Saeme virket Hani rolig under avhøret.- Det er klart han er lettet over å få forklart seg. Det var bare få dager før ranet at han ble spurt om å være med. Han hadde aldri forestilt seg at det skulle få et så tragisk utfall, sier Saeme.Godtar fengslingDet er nå foreløpig pause i avhørene av svenskalbaneren.- Både han og jeg ønsker at jeg er til stede under avhør. Men han har godtatt varetektsfengsling, så det avgjøres ved kontorforretning i hans og mitt fravær, sier Saeme.Politiinspektør Ernst K. Rossebø ved Rogaland politidistrikt bekrefter at fengslingsspørsmålet behandles onsdag eller torsdag.- Her er ikke alle papirene klare ennå, men det blir nok snakk om fire ukers varetekt i første omgang, sier Rossebø.Slik forholdene er nå, ser ikke politiet behov for at Hani blir ilagt brev- og besøksforbud.Ulik forklaringHani og NOKAS-dømte Ikmet Kodzadziku har begge albansk bakgrunn og var bestekamerater fra Göteborg. De reiste sammen fra Norge 2. april 2004. Ifølge Kodzadziku skulle de to gjennomføre en narkotikahandel i Stavanger. Hani har imidlertid nå innrømmet det påtalemyndigheten hele veien har trodd, at han deltok i ranet.Bare en time etter ranet reiste kameratene fra byen og satte kurs for Göteborg. Kodzadziku ble pågrepet, tiltalt og dømt for NOKAS-ranet, mens Hani har vært på rømmen i over fem år, fram til han meldte seg mandag kveld.- Det er foreløpig ikke behov for å snakke med andre i forbindelse med hans forklaring, men vi ser ikke bort i fra at det kan bli snakk om å ta inn andre involverte for nye avhør senere, sier Rossebø.

Nyheter
Næringsliv