Arbeiderpartiet går tilbake 3,7 prosentpoeng og får bare 31 prosents oppslutning på en ny meningsmåling. Også Frp går tilbake.Fremskrittspartiet går tilbake 1,5 prosentpoeng og har støtte fra 27,6 prosent av de spurte. Det kommer fram på målingen Sentio-research har gjort for Dagens Næringsliv i august.De rødgrønne regjeringspartnerne SV og Senterpartiet står på stedet hvil på målingen. SV går fram 0,3 prosentpoeng til 7,3 prosent, mens Senterpartiet får en oppslutning på 5 prosent, tilbake 0,1.Høyre nærmer seg valgresultatet i 2005 med en oppslutning på 13,8 prosent, fram 1,3. Venstre går fram hele 2 prosentpoeng til 5,7 prosent, mens Kristelig Folkeparti får 5,4 prosent, fram 0,2 prosentpoeng.Rødt får 1,6 prosent på målingen, fram 0,1. Andre partier får 2,1 prosent, fram 1,4.De rødgrønne ville fått 78 plasser på Stortinget om denne målingen var valgresultatet. Det kreves 85 for å få flertall.