Kronprinsparet åpnet Utviklingshuset

Et nytt senter skal gi norsk ungdom innblikk i bistandsarbeid og fredsmegling. Kronprinsparet var til stede da Utviklingshuset åpnet i Oslo fredag.

Kronprins Haakon - Foto: Scanpix
Politikk

Utviklingshuset er spesielt rettet mot skoleungdom i alderen 15-19 år. Det nye senteret, som ligger ved Nobels Fredssenter, åpnet fredag.- Utviklingshuset er et informasjons- og opplevelsessenter om bistand og utvikling som er bygget opp av Norad, for at ungdom skal kunne sette seg inn i hvordan andre ungdom rundt i verden har det, og hvordan det er å drive bistandsarbeid og fredsmegling, sier informasjonsdirektør Eva Bratholm i Norad.Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet senteret ved å avduket kunstverket «Vitner». Den 8 meter høye skulpturinstallasjonen er laget av Marte Johnslien i samarbeid med ti zambiske kunstnere.I tillegg til kronprinsparet var også miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) og Norad-direktør Poul Engberg-Pedersen til stede.Utviklingshuset har en fast utstilling med interaktive installasjoner, et rollespill og et utstillingsområde som er beregnet til skiftende utstillinger.Ungdommene vil blant annet få kunnskap om hvorfor Norge er engasjert i utviklingssamarbeid, dilemmaer som oppstår i arbeidet og forholdet mellom bistand og utvikling.Selv om Utviklingshuset henvender seg spesielt til ungdom vil opplevelsen ha en bred appell, og huset vil også være interessant for det generelle publikum, ifølge Norad.

Nyheter
Næringsliv