Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boka «Skapsprengere», som handler om det å stå fram som homofil. Gro Hammerseng og Jan Thomas er blant dem som forteller sine historier i boka.Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) og seniorrådgiver Kurt Ole Linn i Barne- og likestillingsdepartementet er redaktører for boka som lanseres onsdag 12. august.De har fått med seg et stjernelag i bokprosjektet.«Jeg håper denne boken vil skape både diskusjon og refleksjon om viktigheten av å få være et helt menneske - og om hvordan vi kan hjelpe hverandre til å bli det» skriver kronprinsesse Mette-Marit blant annet i forordet, ifølge Blikk.17 ukjente og kjente mennesker forteller sine historier i boka. Blant de 17 er håndballspiller Gro Hammerseng og kjendisstylist Jan Thomas som begge har bidratt med sine erfaringer om det å komme ut av skapet.- Det var krig både i Irak og i Afghanistan, og det var forholdet vårt som ble hovedoppslaget, skriver Hammerseng om da hun og håndballspiller Katja Nyberg offentliggjorde sitt forhold, ifølge Dagbladet.Ideen til bokprosjektet kom i forbindelse med feiringen av felles ekteskapslov.- Mange homofile frykter fremdeles at de skal være en belastning og gruer seg til å fortelle hvem de er. Denne boka kan hjelpe folk til å slippe å skamme seg, sier Anniken Huitfeldt. (©NTB)