Mossinger kan sette nesa i sky fredag: Mosselukta blir nemlig hedret som ett blant 52 ukentlige kulturminner i løpet av Kulturminneåret.Hver fredag klokka 11 i løpet av Kulturminneåret 2009 blir et nytt kulturminne presentert. Denne fredagen er det mosselukta som står på plakaten.- Den er nok det mest uventede av de kulturminnene vi har plukket ut, sa redaktør for Ukens kulturminne Bjørn Vidar Johansen til Moss Avis da nyheten ble kjent.Mer enn 200 kandidater ble vurdert da de 52 kulturminnene ble valgt. Eksempler på andre kulturminner er Commodore 64, Lohengrin-sjokoladen, hallodamen på NRK og pissoaret.- Mosselukta er et viktig eksempel på et immaterielt kulturminne. Mosselukta skyldes industrien og industrien er også et kulturminne, så her er det en sammenheng. Vi kan også hekte på norsk industrihistorie, arbeidshistorie og stedsidentitet, forklarer Johansen. (©NTB)