Påtalemyndigheten vil ha ham fengslet i 45 år.Foreløpig må «Don Diego» Montoya Sanchez imidlertid bare regne med ti år bak murene, gikk det fram av dommen tirsdag. Han er dømt for smugling, men myndighetene i Colombia mener Montoya også er ansvarlig for opp til 1.500 drap.Han mottok dommen iført fangedrakt og lenker. Montoya takket dommeren for det han kalte sjansen til å begynne på et nytt kapittel i livet, og ba sin egen familie og pårørende av ofrene for hans virksomhet om tilgivelse.Samme dag som Montoya ble dømt, kunne USAs minister for nasjonal sikkerhet Janet Napolitano melde om framgang i landets samarbeid med Mexico om å bekjempe smuglingen av narkotika.- Vi er i ferd med å vinne kampen mot smuglerne, sa hun.Napolitano opplyste at det som ledd i denne innsatsen hittil i år er beslaglagt over et tonn narkotika, mer enn 95.000 patroner og over 500 skytevåpen. Men kampen krever store ofre, ikke minst i Mexico der mer enn 12.000 menneskeliv har gått tapt, tilføyde hun. (©NTB)