Obama sa seg tirsdag også bekymret over at amerikaneren John Yettaw er dømt til sju års fengsel i den samme saken om angivelige brudd på burmesiske sikkerhetslover. Yettaw svømte i mai i år over en innsjø og tok seg inn i Suu Kyis hjem, der hun satt i husarrest.- Jeg slutter meg til verdenssamfunnet i dets krav om at Aung San Suu Kyi settes fri umiddelbart og uten betingelser. Dommen mot henne er et brudd på menneskerettslige prinsipper og strider mot Burmas internasjonale forpliktelser, framholdt Obama.- Dagens urettferdige dom minner oss om at det sitter tusenvis av andre politiske fanger i Burma. De er fratatt sine rettigheter fordi de har arbeidet for en regjering som godtar folkets vilje, rettigheter og ambisjoner, fortsatte den amerikanske presidenten.USAs utenriksminister Hillary Clinton var raskt ute med å kritisere dommen mot Suu Kyi på halvannet års husarrest. Hennes norske kollega Jonas Gahr Støre mener juntaen forsøker å holde Suu Kyi borte fra det forestående valget i Burma. (©NTB)