Statens pensjonsfond - Utland, også kjent som oljefondet, melder om sitt beste kvartal noensinne. Avkastningen ble 12,7 prosent, eller 270 milliarder kroner, mens meravkastningen endte på 2,1 prosentpoengOljefondet er var ved utgangen av 2. kvartal verdt 2.385 milliarder kroner. Nye tilførsler utgjorde 40 milliarder, og fondet er dermed ca. 310 milliarder kroner mer verdt enn ved utgangen av 1. kvartal. Siden årsskiftet er fondet tilført 84 milliarder kroner, mot 384 milliarder for hele 2008.I løpet av kvartalet har fondet også nådd målet om 60 prosents aksjeandel.- Den positive utviklingen i 2. kvartal har fortsatt inn i 3. kvartal. Siden markedene snudde i mars og fram til i dag, har fondets verdi økt med mer enn 600 milliarder kroner, sier direktør for Norges Bank Investment Management (NBIM), Yngve Slyngstad ifølge en melding fra Norges Bank.