- Skattekutt vil føre til tap av milliarder

Kommunene vil tape 8 milliarder kroner dersom formuesskatten blir fjernet, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.

Foto: Scanpix
Politikk

Kommunene vil tape 8 milliarder kroner dersom formuesskatten blir fjernet, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.To tredeler av formuesskatten havner i kommunene. Tallene for 2007 viser at kommunene fikk inn 7,8 milliarder kroner.- En fjerning av formuesskatten vil være en gavepakke til dem som allerede har mest, mens skoleelever og eldre må betale regningen. Lavere skatt fører til svekket velferd, sier Pedersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).Pedersen viser til at formuesskatten i år gir inntekter på rundt 12 milliarder kroner til det offentlige. Av dette går 8 milliarder til kommunene og 4 til staten.Høyres nestleder Jan Tore Sanner sier imidlertid til ANB at de er innstilt på å kompensere kommunenes tap ved kutt i formuesskatten.

Nyheter
Politikk