Sogneprest Helge Hartberg i Sør-Aurdal i Oppland høster storm for sine uttalelser om homofile under en gudstjeneste i sommer.Under gudstjenesten 29. juli i Sør-Aurdal sa sognepresten at hadde det ikke vært for de homofile, hadde hiv og aids vært unngått.Og sognepresten angrer ikke på uttalelsen.- Jeg sa at hvis de homofile hadde tatt det bibelen lærer oss om seksualliv på alvor, så ville det betydd at de hadde holdt seg unna et homoseksuelt forhold, sier Hartberg til NRK.- Siden vi vet at hiv og aids oppsto i det homofile miljøet, så kunne det altså vært unngått ved å følge bibelen.Fungerende biskop i Hamar bispedømme, Ole Elias Holck, synes det trist og respektløst av Hartberg å komme med slike uttalelser:- Umiddelbart tar jeg avstand fra det han sier. Det er jo ikke kirkens tanker og holdninger han gir uttrykk for, men sine personlige meninger.Holck vil nå følge opp saken.- Vi kan ikke påstå sånne ting, sier han.