Støre ringte Ban for å beklage lekkasje

FNs generalsekretær Ban Ki-moon sier han har snakket med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) om kritikken som ble rettet mot ham av Norges FN-ambassadør.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre - Foto: Scanpix
Politikk

Støre ringte til ham tirsdag og beklaget at det hemmeligstemplede notatet fra Mona Juul ble lekket til pressen, sa Ban da han møtte pressen onsdag.- Av prinsipp ønsker jeg all slik kritikk velkommen. Kritikk, når den er konstruktiv, gjør at jeg kan forbedre mitt arbeid, min ytelse, sa Ban.- Dere har rett til å si hva dere mener om mitt arbeid som generalsekretær, så gode forslag og konstruktive innspill er alltid velkomne, sa den tidligere sørkoreanske utenriksministeren.Det er første gang han har uttalt seg om kritikken fra Juul. Det var Aftenposten som publiserte rapporten hennes.I notatet skriver Juul blant annet at Ban glimrer med sitt fravær og viser manglende lederskap og evne til å levere på FNs vegne.En rekke medier fra rundt om i verden har den siste tiden trykket kritiske kommentarer om Bans innsats halvveis i perioden som FNs generalsekretær. (©NTB)

Nyheter
Politikk