Det svenske nasjonalistiske partiet Sverigedemokraterna har større oppslutning enn noensinne, viser ny meningsmåling.På målingen, som ble offentliggjort i Aftonbladet torsdag, får partiet 5,6 prosent. Det er den største oppslutningen i partiets historie, og 1,5 prosentpoeng mer enn i forrige måling fra juli. Partileder Jimmie Åkesson sikter imidlertid enda høyere.- Vårt mål er å komme opp på 6 til 8 prosent, og dette er et skritt på veien, sier han til Aftonbladet. Han håper på en framtid i vippeposisjon i Riksdagen.- Når regjeringsmakt står på spill, tror jeg alle partier er rede til å snakke med oss, sier han.I målingen får den rødgrønne blokken Sosialdemokraterna, Miljöpartiet og Vänstern til sammen 46,8 prosent, mens regjeringspartiene Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet og Kristdemokraterna til sammen får 42,1 prosent.Piratpartiet, som gjorde det svært godt under EU-valget tidligere i sommer, faller imidlertid 1,3 prosentpoeng, og får kun 2,9 prosents oppslutning. (©NTB)