Norge får, med forbehold om at utregningene på verdensrankingen stemmer, ni ryttere med i proffenes landeveisritt for menn. VM arrangeres i sveitsiske Mendrisio i slutten av neste måned.- Stemmer det at kvoten blir på ni ryttere, er det vår intensjon å benytte alle plassene. Dette er allerede styrebehandlet, og nødvendige tilleggsbevilgninger er gitt, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til NTB.Offisiell bekreftelse på Norges kvote kommer fra Det internasjonale sykkelforbundet lørdag. Sykkelpresidenten bekrefter at det norske uttaket vil bli klart i forbindelse med showrittet Oslo Grand Prix fire dager senere.Sju aktuelleSlik NTB ser det, har Norge kun sju ryttere med standard som kan forsvares i et VM-ritt for profesjonelle: Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen er udiskutable.I tillegg har Gabriel Rasch, Lars Petter Nordhaug, Frederik Wilmann og Stian Remme vist tegn til internasjonalt snitt.- Vi mener å ha ryttere nok som oppfyller uttakskriteriene, og derfor vil det ikke være urimelig å benytte hele kvoten. At samtlige skal fullføre og bli med de beste helt til mål, tror vi ikke. Men mye kan skje med våre tre antatt beste ryttere tidlig i rittet som gjør at de behøver all den assistansen de kan få rundt seg, mener sykkelpresidenten.Rytterne som er aktuelle for Norges tropp til proffrittet, skal allerede være kontaktet av forbundet. I tillegg til proffenes ritt, vil Norge bli representert også i U23- og kvinneklassen.Ingen U23-ryttere er aktuelle for proffenes ritt.