14 millioner for prinsessebryllup

Svenske skattebetalere må ut med 10 millioner kroner for kronprinsesse Victorias storslagne feiring.

Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling på tribunen i Globen under en ishockeykamp i februar 2008. Foto: Scanpix

Når kronprinsesse Victoria gifter seg våren 2010, må svenske skattebetalere ut med 10 millioner svenske kroner for den storslagne feiringen. Utenriksdepartementet betaler 4 millioner.Mandag blir kronprinsesse Victorias bryllupsbudsjett offentliggjort, men allerede lørdag kan Aftonbladet avsløre kostnadene for det kongelige bryllupet.- Vi ser på bryllupet som et statsanliggende, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt til avisen.Siden forlovelsen mellom kronprinsesse Victoria og hennes utvalgte Daniel Westling ble kjent, har statsministeren hatt flere samtaler med de kongelige.Til sammen er de blitt enige om at skattebetalerne må dekke 10 millioner svenske kroner av bryllupsutgiftene. Utenriksdepartementet går inn med 4 millioner svenske kroner. Resten betaler kongen med egne penger.- Det finnes en del som er privat som kongen dekker. Jeg kjenner ikke til størrelsen på den delen, og kommer ikke til å spørre heller, sier Reinfeldt. (©NTB)