Ahmadinejad kommer til FN

Irans president Mahmoud Ahmadinejad planlegger å reise til New York for å tale under FNs hovedforsamling.

Irans president, Mahmoud Ahmadinejad - Foto: AP
Politikk

USA-besøket senere denne måneden blir presidentens første reise til et vestlig land etter det omstridte iranske presidentvalget, hvor Ahmadinejad ble erklært som vinner.Omtrent samtidig som han kommer til New York, utløper en frist som vestlige land har satt for når nye samtaler om Irans atomprogram må komme i gang. Iranerne har fått tilbud om handelsfordeler hvis de går med på å stanse sin anriking av uran.Den iranske regjeringen insisterer på at formålet med atomprogrammet kun er å produsere energi, men mange andre land frykter at Iran i hemmelighet forsøker å lage atomvåpen.Iranske myndigheter risikerer nye sanksjoner hvis de ikke går med på å starte nye samtaler om atomprogrammet i løpet av september.

Nyheter
Politikk