Andreassen: Dette er godt nytt

Harald Magnus Andreassen kommenterer gårsdagens hendelser og hvorfor de må sees på som godt nytt.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First

Harald Magnus Andreassen kommenterer i torsdagens utgave av Dagbladet Norges Bank sin beslutning om å holde renten i ro onsdag.Samtidig sier Andreassen at det er tydelig at renten nå etter hvert skal opp.- Norges Bank lot som alle ventet, styringsrenten bli stående på 1,25 prosent på rentemøtet i går. Men samtidig melder banken at renten trolig vil bli satt opp i løpet av høsten. Det er godt nytt. Vi trenger ikke en rekordlav rente lenger fordi norsk økonomi har gått klar av en dyp nedtur, skriver Andreassen.Økonomen råder nå vanlige forbrukere til å bruke tiden med lave renter som er igjen til å betale ekstra avdrag på lån.- Da merker du ikke at renteøkningen når den kommer, skriver Andreassen.