Ap har tatt igjen Frp i Østfold

Kraftig fremgang for Ap og en tilbakegang for Frp gir tilnærmet dødt løp mellom de to partiene på en meningsmåling i Østfold.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet går fram 6,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 35,2 prosent, hårfint bak valgresultatet på 35,7 prosent for fire år siden. Fremskrittspartiet går tilbake med 1,8 prosentpoeng til 34,2 prosent. Det viser en meningsmåling Analysebyrået SMI Østfold har gjort for Moss Avis.Siste meningsmåling finner du herMen 34,2 for Frp er fortsatt skyhøyt over resultatet ved valget i 2005 da partiet fikk 26,9 prosent, noe som om ga Frp i Østfold tre plasser på Stortinget. Vinden er likevel i ferd med å snu for partiet som fikk rekordhøye 40,1 prosent på Østfold-målingen som ble gjennomført i juni.For de øvrige partienes er det små endringer. Høyre går tilbake til 11,4 prosent, men beholder sitt ene mandat.- Hvis det går slik som denne målingen indikerer, kan det fort ende med at Ap får fire av de åtte faste Østfold-mandatene og Frp tre. Men det kan også bli omvendt. Høyre vil legge beslag på det siste, sier Geir Conrad Tufte, førstelektor i statsvitenskap ved Høgskolen i Østfold. (©NTB)

Nyheter
Politikk