Ap-måling: Velgerne vil ha Jens

Nesten halvparten av velgerne vil ha Jens Stoltenberg som statsminister. Bare 12 prosent foretrekker Siv Jensen.

Jens Stoltenberg og Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk

47 prosent av velgerne mener Jens Stoltenberg egner seg best som statsminister. 12 prosent peker på Siv Jensen, mens bare 7 prosent velger Erna Solberg, viser målingen Synovate har gjort for Arbeiderpartiet.KrF-leder Dagfinn Høybråten og SV-leder Kristin Halvorsen får begge 2 prosent i statsministermålingen, mens Lars Sponheim må nøye seg med 1 prosent.- Tallene viser at Norge ønsker seg Jens. Men velgerne bør være klar over at de får enten Siv Jensen eller Erna Solberg dersom de stemmer borgerlig. Det er et poeng som har forsvunnet litt i den politiske diskusjonen de siste dagene, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til ANB.- Tryggheten selvFrp-nestleder Per Sandberg tror uklarheter på borgerlig side kan forklare den lave oppslutningen om Siv Jensen.- Jeg tror det henger sammen med at statsministerspørsmålet er uavklart på borgerlig side, mens det på venstresiden ikke er noe alternativ til Stoltenberg. I tillegg framstår Stoltenberg som tryggheten selv, sier Sandberg, som understreker at han ikke tror resultatet på målingen vil slå ut på valgdagen.- Folk tenker på politiske saker når de stemmer, spesielt på ikke-sosialistisk side, sier han.Jens Stoltenberg har styrket seg i folks bevissthet siden nyttår. På en tilsvarende måling i januar foretrakk 32 prosent Jens Stoltenberg, mens Siv Jensen fikk en oppslutning på 10 prosent. (©NTB)

Nyheter
Politikk