Ap-topper vil internere asylsøkere

Arbeiderpartiets Jan Bøhler og Rune Gerhardsen vil kjøre en hardere linje overfor kriminelle asylsøkere, med internering eller direkte hjemsendelse etter sonet dom.

Foto: Scanpix
Politikk

De to toppene i Oslo Arbeiderparti mener Norge må iverksette strengere reaksjoner mot asylsøkere som utøver alvorlig kriminalitet.- Det er fullstendig uakseptabelt at personer som søker asyl i Norge, driver med kriminell virksomhet. Mange av dem vet at de aldri vil få asyl i Norge, og de kommer hit for å utnytte og misbruke vår romslighet til å selge dop eller begå andre kriminelle handlinger, sier Rune Gerhardsen til Dagbladet.- ID-løse er uærligeHan mener de som begår alvorlig kriminalitet må få søknaden avslått, returneres eller interneres slik at de ikke kan begå kriminalitet mens de venter på å bli identifisert og utvist.- Folk som skjuler identiteten sin har aldri ærlige hensikter. Når asylsøkere passerer grenseovergangene har minst 80 prosent av dem ID-papirer. På vei inn til myndighetene i Oslo har bare fem til ti prosent av dem identifikasjonsdokumenter, sier Jan Bøhler, som påpeker at Tollvesenet får hjemmel for identitetsregistrering fra 2010.De vil blant annet rydde opp i det de kaller lovløse tilstander i Oslo, og er ikke redde for å bli stemplet som rasister.- Dette er det motsatte av rasisme. Hvis vi lar kriminelle asylsøkere selge dop skaper det rasisme. Da politiet ikke tok tak i de kriminelle A- og B-gjengen var det diskriminering av det pakistanske miljøet, sier Bøhler.Frp forundretSVs Audun Lysbakken betegner utspillet fra Ap-toppene som unødvendig og uklok retorikk mot sin egen regjering. Frps innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener Bøhler nå har sagt så mye han ikke har støtte for i partiet, at han bør melde seg ut og i stedet bli Frp-er.- Men hvis Arbeiderpartiet virkelig mener dette, vil vi være klare til å samarbeide. Da har vi flertall uansett hvilken regjering vi ender med etter valget, sier Amundsen til Dagbladet. (©NTB)

Nyheter
Politikk