Ap-velgere vil ikke ha leteboring utenfor Lofoten

40 prosent av Arbeiderpartiets velgere sier nei til leteboring etter olje utenfor Lofoten. Bare 28 prosent sier ja.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

32 prosent av Ap-velgerne har ingen mening om saken, viser en meningsmåling Synovate har gjort for Dagbladet. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har ikke bestemt seg i saken.Totalt sett er velgerne splittet i spørsmålet, med en liten overvekt av skeptikere. Størst er motstanden i SV. 78 prosent av SVs velgere sier nei til leteboring utenfor Lofoten og Vesterålen, bare 8 prosent sier nei. Av Senterpartiets velgere mener 42 prosent at leteboring er galt.Størst oppslutning om leteboring er det i Fremskrittspartiet, der 58 prosent sier ja. Av Høyres velgere sier 51 prosent ja, viser meningsmålingen.

Nyheter
Børs