Borgerlig flertall på TV 2-måling

Det er borgerlig flertall på den ferskeste målingen som TNS Gallup har utført for TV 2, men de rødgrønne partiene tar innpå.

Siv Jensen og Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

Utslagene på målingen er små fra forrige måling hos TV 2, som ble publisert for to dager siden.I onsdagens gallup går regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet fram. Ap går fram 0,8 prosentpoeng til 32,7 prosent, mens Sp går fram 0,1 prosentpoeng til 6,1 prosent. SV står på stedet hvil siden forrige måling med en oppslutning på 7,1 prosent.Blant opposisjonspartiene er det kun Høyre som kan notere fremgang. Partiet øker oppslutningen med 0,6 prosentpoeng til 14,6 prosent. Frp er stabile på 23,8 prosent, mens Venstre og KrF går tilbake med 0,4 og 0,8 prosentpoeng til henholdsvis 5,6 og 6,2 prosent.Rødt går tilbake 0,2 prosentpoeng på målingen til 2,7 prosent, mens gruppen av andre partier går tilbake 0,1 prosentpoeng til 1,2 prosent.Målingens feilmargin ligger på mellom 1,2 og 2,5 prosent. (©NTB)

Nyheter
Politikk