Bosetter rekordmange flyktninger

694 flyktninger ble bosatt i norske kommuner i august, etter å ha fått opphold i Norge. Det var dobbelt så mange som ble bosatt i august i fjor.

Foto: Scanpix

Hittil i år er 3.570 personer som har fått opphold bosatt i norske kommuner. Ikke siden 1994, da det var krig på Balkan, er det bosatt flere. Særlig nordnorske kommuner åpner nå dørene, skriver Aftenposten.- Det er flott at mange kommuner viser en imponerende vilje til å bosette mange flyktninger, ikke minst enslige mindreårige asylsøkere, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.Vadsø kommune har sagt ja til å motta flest, og er belønnet med bosettingsprisen av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).Hittil i år er det kommet 8.100 asylsøkere til Norge, en økning på 50 prosent fra samme tid i fjor. Hver femte er fra før registrert som asylsøkere i andre land og får derfor ikke saken sin behandlet i Norge.41 prosent av asylsøkerne fikk opphold i fjor, og 53 prosent av dem som har søkt asyl i år har fått opphold. (©NTB)