Brown ber G20 slåss for ny vekst

Storbritannias statsminister Gordon Brown ber G20-landene trappe opp kampen for ny økonomisk vekst. Verdensøkonomien er inne i en kritisk fase, mener han.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

Gordon Brown advarte ved innledningen av møtet mellom finansministrene fra G20-gruppen av industriland og raskt voksende utviklingsland i London lørdag mot en selvtilfreds holdning til den globale økonomiske utviklingen. Han mante til utvidet internasjonalt samarbeid.G20-møtet, som holdes i det britiske finansdepartementet, skal legge grunnen for et toppmøte i Pittsburgh i USA senere i år. I diskusjonen lørdag kom Frankrikes finansminister Christine Lagarde med et hardt utfall mot britene i spørsmålet om bankreformer.Hun sa seg overrasket over at Storbritannia i likhet med USA stiller seg skeptisk til muligheten for å innføre en øvre grense på bonusutbetalinger til bankfolk.- Det ville være rart om utmerkede britiske rettssystemet ikke åpnet for dette, mente Lagarde.Den franske finansministeren framholdt at den franske regjeringen vil gjøre alt for å kutte i bonusene til bankfolk, og sa at EU-landene er fast bestemt på å endre reglene. Det gjelder bare å finne de riktige praktiske løsningene, sa hun.

Nyheter
Næringsliv