California-brann etterforskes som mulig drap

En skogbrann som trolig ble påsatt i delstaten California vest i USA etterforskes nå som mulig drap. To brannmenn mistet livet i brannen i Los Angeles-regionen.

Foto: Scanpix
Politikk

Californias guvernør Arnold Schwarzenegger lover 100.000 dollar, eller 600.000 kroner, for opplysninger som fører til at den skyldige blir tatt, meldte amerikanske medier lørdag. Etterforskere jobbet døgnet rundt med å finne ut mer om saken.- Vi betrakter dette som en drapsetterforskning, sier Liam Gallagher, som leder politiets arbeid med dødsfallene. Brannen har rasert rundt 625 kvadratkilometer av den store naturparken Angeles National Forest.Inntil lørdag var 76 bolighus ødelagt i brannen i Los Angeles-området, som til nå har kostet rundt 37 millioner dollar, eller 222 millioner kroner, å bekjempe. Hundrevis av brannfolk har i halvannen uke deltatt i kampen mot flammene.De fleste skogbranner i USA skyldes en eller annen form for menneskelig virksomhet. Mer enn 5.200 branner som ble registrert i det sørlige California i fjor var enten påsatt eller brøt ut som følge av at folk hadde oppført seg uforsiktig.

Nyheter
Næringsliv