Cohen falt sammen på scenen

Leonard Cohen falt sammen på scenen under en konsert i Spania fredag kveld.

Leonard Cohen - Foto: Scanpix

Den canadiske sangeren og låtskriveren, som mandag fyller 75 år, sto på scenen i Valencia da han fikk problemer en halv time ute i konserten.Musikerne greide først å ta imot ham, men kort tid etter falt han sammen på nytt og måtte deretter hjelpes av scenen av medisinsk personell.En av musikerne i Cohens band, Javier Mas, opplyste senere at den canadiske artisten hadde fått et akutt fordøyelsesproblem og kastet opp, men at det ikke feiler ham noe alvorlig.Fredagens konsert i Valencia var den nest siste på Cohens ni konserter lange Spania-turné, som etter planen skal avsluttes i Barcelona mandag.Cohen trakk seg tilbake fra artist-tilværelsen på 1990-tallet og slo seg ned i et buddhistkloster i California der han gikk under navnet Jikhan (den tause).En tidligere forretningsfører loppet ham imidlertid for sparepengene, noe som tvang ham til å avbryte munketilværelsen og entre scenen igjen. (©NTB)