De amerikanske børsene snur

Wall Street åpnet ned kjølvannet av flere nøkkeltall, men har snudd oppl. - Etter en sterk oppgang er det tid for en pause, sier aksjestrateg. (Oppdatert 17:07)

NYSE - Foto: Scanpix
Politikk

Wall Street faller i ettermiddag. Klokken 16:40, etter en drøy times handel, er Dow Jones ned 0,2 prosent til 9.291 poeng, mens den bredere S&P 500-indeksen faller 0,3 prosent til 995 poeng. Teknologitunge Nasdaq står i minus 0,1 prosent til 1.968.Siste: Kloken 17:07 er Dow Jones og S&P 500 opp 0,1 prosent. Nasdaq klatrer 0,2 prosent.- Etter en sterk oppgang er det tid for en pause. Folk er nervøse og vil beskytte pengene sine. Resultatsesongen er over og en ny drivkraft mangler. Prisingen er ikke lengre "skrikende kjøp" og inntjeningene må opp for å forsvare prising, sier aksjestrateg Sandro Rosa i Clariden Leu ifølge TDN Finans til Bloomberg News.Det har kommet flere sentrale nøkkeltall i dag:Ifølge en en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services falt antallet sysselsatte i den private sektoren i USA med 298.000 personer i august. Det var ventet et fall på 250.000 personer, melder Bloomberg.Produktiviteten utenfor landbrukssektoren i USA steg med 6,6 prosent i andre kvartal. Ifølge Reuters var det ventet en økning på 6,4 prosent. Det er den største økningen siden tredje kvartal 2003.Industriordrene i USA steg med 1,3 prosent fra juni til julii, viser tall fra amerikanske statistikkmyndigheter. Ordrene var ventet å stige 2,2 prosent.De amerikanske oljelagrene falt med 0,4 millioner fat sist uke til 343,4 millioner fat, mens de var ventet å falle med 0,9 millioner fat.Utviklingen kan du følge her Se også dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs