- Derfor må renten opp så fort som mulig

To profilerte sjeføkonomer vil ha renten opp så fort som mulig, helst allerede på onsdag.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First

Trygve Hegnar synes ikke det er opplagt med mange renteøkninger fremover. Kanskje ikke en gang i oktober.- Hvis Svein Gjedrem må velge mellom norsk eksport eller en prisøkning i boligmarkedet, velger han eksportindustrien, skriver han i dag på lederplass i Finansavisen.Men flere økonomer tar til orde for at renten bør heves allerede på rentemøtet, og argumenterer med boligprisene.- Høye boligpriser og rask gjeldsvekst for husholdningene representerer en risikofaktor for norsk økonomi fremover. Derfor er det viktig for Norges Bank å lene seg mot den sterke veksten i boligprisene og heve renten, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til P4.Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea sier til samme kanal at boligmarkedet står i fare for å krasje om 2-3 år om det ikke kommer "en avdempning" nå.