Dette skjer i dag - fredag

Blant de få tallene som legges frem i dag, vil trolig ett av dem avgjøre hvordan børsene kommer til å avslutte uken.

En arbeidsledig mann på jakt etter ny jobb - Foto: AP
Politikk

Resultatsesongen er over her hjemme, men på Wall Street er det 16 selskaper som legger frem tall i dag.Oversikten over disse finner du her.Arbeidsmarkedsrapport fra USAMengden viktige nøkkeltall som legges frem i dag er heller ikke stor, men til gjengjeld publiseres arbeidsmarkedsrapporten for august (non-farm payrolls) i USA, klokken 14.30 norsk tid.Antallet sysseltatte utenfor landbrukssektoren er ventet å falle med 230.000. I juli falt sysselsettingen med 247.000 personer. Timelønnsveksten fra juli er ventet til 0,1 prosent, mens ledighetsraten er ventet til 9,5 prosent.Andre nøkkeltall:Sveits: KPI, augustCanada: Sysselsetting, augustCanada: Ivey PMI. augustEllers merker vi oss at Europakommisjonen publiserer økonomiske anslag klokken 11.45 norsk tid.Her hjemme legger SSB frem følgende:Finansforetak, balanserTransport og lagring, prisindekserInformasjon og kommunikasjon, prisindekserEierskap i næringslivetAvfall fra tjenesteytende næringerBygge- og anleggsvirksomhet, ordrestatistikkArbeidskraftskostnadsindeks. Foreløpige tallDu finner flere hendelser i vår Market Watch-kalender.Hva vil Høyre med Norge?Innenriks merker vi oss følgende hendelser:Oslo: Fornyingsminister Heidi Grande Røys og kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa inviterer til pressekonferanse om bredbåndspolitikken.Oslo: Høyre-leder Erna Solberg er dagens gjest hos Civitas valgfrokost. Dermed er det hennes tur til å fortelle om sin visjon for landet: Hva vil de med Norge? Hvorfor er det viktig for dem å vinne valget?Tromsø: Handelshøgskolen i Tromsø åpner offisielt fredag.Bø i Vesterålen: Bellona arrangerer debatt om oljeboring i Lofoten og Vesterålen i samarbeid med kystfiskarlaget og fiskarlaget.Oslo: Oslo Operafestival. Til søndag 13. september.Tromsø: Tromsø World Music Festival. Til lørdag.Kilder: Market Watch, SSB, NTB

Nyheter
Næringsliv