Dropper ankesak i Kongo

Nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French som er dømt til døden for drap og spionasje i Kongo, vil likevel ikke anke dommen de fikk i det kongolesiske rettssystemet.

Tjostolv Moland (t.v.) og Joshua French - Foto: Scanpix

Nordmennenes advokat Morten Furuholmen kom mandag til Kongo. Han sier til P4 at Moland og French ikke har noen ting å tjene på å få saken opp på nytt i landet.- Jeg har ikke noen tro på at man vinner eller har noe å hente på en ankerunde i Kongo. Denne saken må løses diplomatisk, sier Furuholmen.Advokaten vil derfor heller konsentrere seg fullt og helt om å få Moland og Frech utlevert til Norge, framfor å bruke ressurser på en ankesak i Kongo.- En ankesak i et norsk rettssystem kan være en løsning, sier Furuholmen.Morten Furuholmen er oppnevnt av Fylkesmannen i Akershus etter at en anonym giver donerte penger til juridisk hjelp til Moland og French. (©NTB)