E16 stengt i flere dager

Det vil ta flere dager å fjerne raset som har sperret E16 ved Gudvangen i Sogn og Fjordane.

Foto: Scanpix
Politikk

I denne perioden må bilister som skal kjøre mellom Oslo og Bergen ta andre veier over fjellet.En geolog fra Statens vegvesen var inne i området onsdag, og han antar at fjerning av steinmassene ikke kan begynne før torsdag. Det blir et vanskelig arbeid som han regner med vil ta mellom tre og fem dager.Geolog Svein Helge Frækaland sier at raset er på størrelse med en fotballbane, og én meter tykt. Rasstedet hører med til verdensarvområdet Nærøyfjorden, noe som gjør det vanskeligere å kvitte seg med massene fra raset.Det var et voldsomt regnvær i Sogn og Fjordane og Hordaland som førte til raset, som gikk tirsdag kveld. Ingen biler ble tatt av steinmassene. (©NTB)

Nyheter
Politikk