En av ti innvandrere stemmer Frp

Overraskende stor oppslutning for Frp blant innvandrere.

Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk

I en ny meningsmåling blant innvandrere får Arbeiderpartiet en oppslutning på 38 prosent. Nest størst er Frp med 10 prosent av stemmene.Her finner du den siste meningsmålingenMeningsmålingen er utført av Norstat på oppdrag for Utrop. Til sammen 500 personer med innvandrerbakgrunn over 18 år er spurt om hva de kommer til å stemme ved årets stortingsvalg. Vet ikke-kategorien er stor, hele 31 prosent av de spurte kunne ikke svare på hva de kommer til å stemme.SV er partiet i målingen med tredje størst oppslutning, 6 prosent.Målingen viser at det først og fremst er innvandrere med vestlig bakgrunn som stemmer Frp. Men også innvandrere med bakgrunn fra Afrika er hyppigere representert blant Frp-velgerne enn andre etniske grupper.Det overrasker ikke Ap-politiker Elvis Chi Nwosu som selv har bakgrunn fra Afrika.- Den politiske bevisstheten er ganske høy blant afrikanske innvandrere. Folk bryr seg om nærmiljøet, og FrPs sterke retorikk, særlig i kriminalitetsspørsmål, appellerer til ganske mange fra vårt miljø, sier han til Utrop.Målingen viser at flest innvandrere, 23 prosent, synes utdannings- og skolepolitikk er viktigst ved årets valg. 19 prosent av de spurte synes at finans- og økonomisk politikk er viktigst, mens 8 prosent mener at innvandrings- og asylpolitikk er viktigst.Høyre fikk 4 prosent oppslutning, KrF 2 prosent, Rødt 2 prosent, Venstre 3 prosent, Sp 1 prosent og andre partier fikk 1 prosent. (©NTB)

Nyheter
Politikk