- Et stort Frp vil gi Stoltenberg-regjering

Venstre-leder Lars Sponheim håper på en kopi av Bondevik II, men frykter at et sterkt Frp vil føre til at Jens Stoltenberg fortsetter selv ved borgerlig flertall i høstens valg.

Foto: Scanpix
Politikk

I NRKs utspørring av Venstres leder torsdag kveld innrømmet Sponheim at Venstre spiller en nøkkelrolle i regjeringsspørsmålet dersom de rødgrønne mister flertallet. Han avslo på nytt å gi en garanti for at det blir en borgerlig regjering dersom Stoltenbergs regjering kommer i mindretall.- Hvis de tre partiene som dannet Bondevik-regjeringen blir større enn Frp og det foreligger et borgerlig flertall, vil det være naturlig at Erna Solberg fra Høyre danner regjering, sa Sponheim.Han viste til de siste meningsmålingene og sa det var tegn som tydet på at de tre borgerlige partiene også kan bli større enn Arbeiderpartiet.- Hvis det skulle skje, er det enda sterkere grunner for at Solberg danner en ny regjering, sa Sponheim.På direkte spørsmål om han ikke trodde på Siv Jensens forsikring om at hun aldri vil støtte en borgerlig mindretallsregjering sa Sponheim at man fikk vente og se hva Frp gjør når valgresultatet er klart.Han bekreftet at størrelsen vil bli helt avgjørende når valgresultatet foreligger og de rødgrønne eventuelt har mistet flertallet.- Det handler om hvor stor vår trio blir, hvor stort Frp blir og hvor stort Arbeiderpartiet blir. Hvis Arbeiderpartiet gjør et godt valg tror jeg nok Jens Stoltenberg tar mål av seg til å fortsette, sa Sponheim. (©NTB)

Nyheter
Politikk