Fiktive stemmelokaler brukt til fusk

Mange av stemmene til Afghanistans president skal ha kommet fra valglokaler som kun eksisterte på papiret.

Stemmer blir talt opp etter forrige valg i Afghanistan - Foto: Scanpix
Politikk

Mange av stemmene til Afghanistans president Hamid Karzai skal ha kommet fra valglokaler som kun eksisterte på papiret, skriver New York Times.Avisen siterer en anonym høyerestående vestlig diplomat på at 15 prosent av valglokalene som var registrert, ikke var åpne på valgdagen 20. august, men at det likevel kom et høyt antall stemmer til Karzai fra nettopp disse stemmelokalene.Det skal ha vært så mange som 800 valglokaler som kun eksisterte på papiret, og fra hvert av disse skal det ha kommet inn flere hundre, i enkelte tilfeller flere tusen stemmer til Karzai. I enkelte provinser skal det være registrert ti ganger flere stemmer til Karzai enn fremmøtte velgere totalt.Foreløpig er kun to tredeler av alle stemmene telt opp. Hamid Karzai ligger i tet, med 48,6 prosent av stemmene, ifølge tall fra søndag. (©NTB)

Nyheter
Politikk