Finanskrisen er ikke over for verdens fattige

Finanskrisen kan gå mot slutten for noen, men er langt fra over for verdens fattigste, slår FNs generalsekretær Ban Ki-moon fast.

Foto: Scanpix

100 millioner mennesker kommer trolig til falle under fattigdomsgrensa innen året er omme, viser ferske tall fra FN.- Det er ikke de kronisk fattige som rammes hardest, men de som hadde opplevd en kraftig forbedring det siste tiåret. De som bare nesten var fattige, blir nå de nye fattige, sier Ban.SårbareDette er også budskapet FNs generalsekretær akter å hamre inn når verdens rikeste industriland møtes under G-20 toppmøtet i Pittsburgh i slutten av måneden.Rike land må leve opp til tidligere løfter om å bistå de mest utsatte, og de må gjøre mer for å hjelpe de fattige landene til å komme ut av finanskrisen, mener Ban.At matvarekrise og svineinfluensapandemien kommer på toppen av finanskrisen, gjør ikke akkurat behovet mindre, advarer han.- De fattige og sårbare har nådd en grense for hva de makter, understreket Ban under et uformelt møte med ambassadører fra FNs 192 medlemsland i New York torsdag.