Flytoget utvider til Drammen

Onsdag kunne samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sette seg på flytoget i Oslo og for første gang stige av på Drammen stasjon.

Foto: Scanpix
Politikk

En betydelig andel av Flytogets kunder kommer fra drammensregionen og har tidligere reist med togene fra Asker. Utvidelsen til Drammen forventes å ha stor betydning for næringslivet og privatpersoner i Buskerud og deler av Vestfold.Flytoget har til nå hatt i overkant av 5 millioner reisende i året. Med åpningen av Drammen stasjon forventes en økning til 5,5 millioner årlige reisende i 2010.- Jeg er veldig glad for at folk som bor i Drammensregionen nå får mulighet til å ta flytoget. Norge er allerede i verdenstoppen når det gjelder hvor mange som bruker kollektivtransport til og fra hovedflyplassen, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete.Kjøretiden fra Drammen til Oslo Lufthavn blir 60 minutter. Flytoget vil ha to avganger i timen i høst, men utvider til tre avganger i timen i januar. (©NTB)

Nyheter
Personlig økonomi