Første H1N1-dødsfall bekreftet i Norge

En dansk lastebilsjåfør på jobb i Norge som døde i forrige uke, hadde svineinfluensa.

Foto: Scanpix
Politikk

Det bekrefter Folkehelseinstituttet. Dermed er det første H1N1-dødsfallet registrert her i landet.Nå skal danske myndigheter undersøke om mannen hadde underliggende sykdom. Han var allerede død da han ankom Ullevål universitetssykehus i Oslo tirsdag i forrige uke.- Obduksjonen viste et bilde forenlig med lungebetennelse forårsaket av virus, og virusprøver viste samme type som i den pågående pandemien. Dette resultatet er bekreftet av Folkehelseinstituttet, opplyser kommunikasjonsrådgiver Britt Randi Hanssen i Helsedirektoratet.Svineinfluensa er også bekreftet hos danskens kollega, som nå er skrevet ut fra sykehus i Danmark. (©NTB)

Nyheter
Politikk