Første H1N1-dødsfall i Sverige

Sverige har fått sitt første bekreftede dødsfall grunnet svineinfluensa.

Politikk

Akademiska sjukhuset bekreftet mandag at en 40 år gammel mann er død på grunn av den nye influensaen. Mannen døde i Uppsala fredag.Det er imidlertid tvilsomt om det var svineinfluensaen alene som førte til dødsfallet.- Det fantes også andre faktorer som bidro til at mannen døde. Av hensyn til familien vil vi ikke fortelle hva disse faktorene består i, sier sjeflege Ulf Hansson.Han forteller at mannen ikke døde på sykehus, men hjemme hos seg selv. 40-åringen hadde ikke vært utenlands før han ble smittet, men det regnes som lite trolig at han har smittet andre.Antall rapporterte tilfeller av svineinfluensa i Sverige økte kraftig i forrige uke da 144 nye personer ble registrert som syke. Totalt er det oppdaget 915 tilfeller av svineinfluensa i Sverige. (©NTB)

Nyheter
Politikk