Framgang for ytre høyre i Østerrike

Det høyreekstreme Frihetspartiet gjorde det bra i et delstatsvalg i Østerrike søndag.

Frihetspartiet nesten doblet sin oppslutning og endte som nest største parti ved valget i Vorarlberg.Det konservative Folkepartiet beholdt likevel makten i delstaten i en koalisjon med sosialdemokratene, selv om partiet gikk tilbake 4 prosentpoeng til 50,8 prosent.Frihetspartiet fikk 25,2 prosent av stemmene, mot 12,9 prosent ved forrige valg i 2004.Lederen av Frihetspartiet, Heinz-Christian Strache, kommenterte etter valget at partiet var blitt belønnet for sin «klare patriotiske holdning».Folkepartiet gikk tidligere i år ut av en koalisjon med Frihetspartiet i Vorarlberg etter at den lokale lederen Dieter Egger kom med upassende kommentarer om direktøren for et lokalt jødisk museum. (©NTB)