Framgang for ytre høyre i Sverige

Det ytterliggående høyrepartiet Sverigedemokraterna fester grepet og er nå større enn både Centern og Kristdemokraterna.

Foto: Scanpix
Politikk

Sverigedemokraterna har nå en oppslutning på 5,3 prosent, viser en meningsmåling utført for Aftonbladet.For sjette måned på rad havner det ytterliggående høyrepartiet dermed over sperregrensa på 4 prosent og ligger dermed an til å få plass i Riksdagen etter neste valg.Sverigedemokraterna er dermed større enn både Centern og Kristdemokraterna, som får henholdsvis 5,0 og 4,6 prosent på målingen.Regjeringspartiene har til sammen 41,9 prosent av velgerne i ryggen, en tilbakegang på 0,2 prosentpoeng fra juli.Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet de Gröna får til sammen 46,7 prosent på Aftonbladets måling, en framgang på 0,1 prosent fra juli. (©NTB)

Nyheter
Politikk