Frp får mest statlig støtte

Mens Høyre får minst, prosentmessig, i statlig støtte.

Siv Jensen - Foto: Scanpix
Politikk

I mellomvalgåret 2008 fikk de politiske partiene 72 prosent av inntektene sine i form av offentlig støtte.De siste meningsmålingene finner du herAndelen offentlig støtte til de politiske partiene var like stor i mellomvalgåret 2006.Den offentlige støtten utgjorde klart størst andel av inntektene for Fremskrittspartiet, mens Høyre hadde den laveste andelen slik støtte, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Den offentlige støtten gis hovedsakelig i form av partistøtte fra staten. For kommune- og fylkespartiene ble partistøtten for 2008 beregnet ut fra lokalvalgresultatet i 2007. Tilsvarende ble støtten for partienes hovedorganisasjoner bestemt på grunnlag av oppslutningen ved stortingsvalget i 2005.Med sine 108 millioner i offentlig støtte fikk Arbeiderpartiet mest i 2008, fulgt av Fremskrittspartiet med 64 millioner.Blant de store partiene utgjorde den offentlige støtten størst andel av inntektene for Fremskrittspartiet, med 89 prosent. Minst andel utgjorde den for Høyre, med 61 prosent. Blant de mindre partiene utgjorde den offentlige støtten 100 prosent, eller samtlige inntekter, for Kystpartiet. (©NTB)

Nyheter
Politikk