Frp-topp vil til bunns i valgkaoset

Fremskrittspartiets generalsekretær Geir Mo vil komme til bunns i hva som utløste kaoset rundt partiets stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug mandag.

Frps generalsekretær Geir Mo. Foto: Scanpix

Moldenseren som blir Stortingets yngste representant, fikk mandag beskjed om at hun likevel ikke var valgt inn. Senere kom beskjeden om at hun var det, og at den første meldingen var basert på feilrapportering.- Dette er ikke noe Norge kan være bekjent av; at det en uke etter valget fortsatt er tvil om hvilke representanter som kommer inn. Vi må komme til bunns i dette, sier Mo.Frp-eren som også sitter i Riksvalgstyret er ikke sikker på hva som gikk galt, men mener det kunne skapt et langt større kaos.- Det var trist for Mette at dette skjedde, men det kunne vært verre. Hun har ingen problemer med å leve med dette, men det kunne vært Venstres skjebne vi snakket om. Vi kunne dermed hatt en situasjon der vi i 2009 en uke etter valget ikke var sikre på om vi hadde borgerlig eller rødgrønt flertall, sier Mo.- Dersom Venstre hadde kommet over sperregrensen hadde det handlet om åtte mandater. Det ville betydd at vi ikke visste hvem som skulle bli statsminister. Sånn kan det ikke være i Norge i 2009, sier han. (©NTB)