Haakon makter ikke å finne sin egen bonde

Kronprinsparet klarer ikke å få tak i forpakter som kan drive økologisk gårdsdrift på Skaugum.

Kronprins Haakon - Foto: Scanpix

Kronprinsparet klarer ikke å få tak i forpakter som kan drive økologisk gårdsdrift på Skaugum.- Søkerne har trukket seg etter å ha sett på økonomien i driften, sier informasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til Nationen.Kronprinsparet søkte etter forpakter i april i år. Samtidig er parets ønske å legge om til økologisk gårdsdrift.Hagen sier at det har vært få, men kvalifiserte søkere. Samtlige har vist til økonomien som begrunnelse for å trekke søknaden igjen. Hun slår fast at en forpakter bør være på plass i løpet av oktober om man skal ha mulighet til å rekke våronna.Skaugum er på over 1.200 mål og har en melkekvote på 220.000 liter. Gården i Asker vil bli en av de største økologiske brukene i Norge dersom en omlegging lar seg gjennomføre.Gården fikk i fjor 600.000 kroner i produksjonstilskudd.