Hæren får sin første kvinnelige general

Hæren fikk fredag sin første kvinnelige general da brigader Kristin Lund (51) ble utnevnt til generalmajor og ny generalinspektør for Heimevernet.

Foto: Scanpix

Lund kommer fra stillingen som nestkommanderende i Hærens styrker/Sjef Østerdal Garnison. Hun har også erfaring fra internasjonale operasjoner, blant annet fra Libanon, Gulfen, Balkan og Afghanistan.Da hun ble utnevnt til brigader i 2007, ble hun samtidig den første kvinnelige brigader i Hæren.Hun startet sin karriere i Forsvaret i 1980. Hun ble fenrik i 1981 og hadde avansert til oberstløytnant i 2001.Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) gratulerer med utnevnelsen.- Jeg er svært glad for at Forsvaret har fått sin første kvinnelige generalinspektør. Kristin Lund er en dyktig offiser med meget bred nasjonal og internasjonal bakgrunn. Heimevernet har de senere går gjennomgått en kraftig modernisering. Jeg er overbevist om at generalmajor Lund vil fortsette dette viktige arbeidet, sier Strøm-Erichsen. (©NTB)