Haga med roman om livet i politikken

Tidligere Senterparti-leder Åslaug Haga (49) beskriver det indre liv i politikken når hun i høst debuterer som romanforfatter.

Foto: Scanpix
Politikk

- Det er en bok om alvor og galskap i politikken. Jeg har villet gi et innblikk i de rommene ingen slipper inn i. Det kan være ganske hysterisk bak kulissene, sier Haga. Boka heter da også «I de innerste sirkler». Haga beskriver boka som en thriller.- Det er en spennende historie, sier hun.Det er ingen nøkkelroman hun har skrevet.- Jeg er ikke helt sikker på hva en nøkkelroman egentlig er. Men alle mine personer er fiktive. Jeg har avsatt alle dagens politikere og satt inn mine egne, sier Haga til NTB.- Men henter dine personer trekk fra dagens politikere?- Det kommer du sikkert til å lure på når du leser boka, sier Haga diplomatisk, og tillegger at boka er inspirert av virkeligheten.- De politiske prosessene og partiene er de samme, sier Haga.

Nyheter
Næringsliv