Halvorsen skylder på andre

Mener partnerne har ansvaret for SV-nederlag.

Kristin Halvorsen
Politikk

Grunnen til at SV ikke har vunnet fram på sentrale politiske områder de siste fire årene er gjenstridige regjeringspartnere, ifølge Kristin Halvorsen.Siste meningsmåling finner du herHavområdene utenfor Lofoten og Vesterålen er åpnet for seismikkskyting, norske soldater står fortsatt i Afghanistan, det er flere fattige i Norge enn da regjeringen tiltrådte og SV har måttet se tilbakeslag på flere områder i klimapolitikken. I mange av disse sakene har Arbeiderpartiet andre standpunkter en SV. Da Kristin Halvorsen gjestet NRK tirsdag kveld medga hun at partiet ikke hadde innfridd forventningene, og framholdt at regjeringssamarbeidets natur må ta skylden for det.- SV dikterer ikke klimapolitikken. Vi har fått gjennomslag for mye, men har måttet inngå kompromisser på flere områder. Det er ingen overraskelse for noen at det er uenighet mellom SV og Ap her, det er her en av de tydeligste skillelinjene mellom oss går, sa Halvorsen.Uenige om Afghanistan I Afghanistan-politikken går det også en dyp kløft mellom Ap og SV. Halvorsen har landsmøtevedtaket om å trekke norske soldater ut av Afghanistan i ryggen, men må forholde seg til uttalelser fra Ap-leder Jens Stoltenberg om at politikken på dette området neppe kommer til å endre seg.- Sp og Ap mener vi fortsatt skal bidra militært i Afghanistan. Jeg er trygg på at det skal fortsette i neste periode, sa Stoltenberg til NRK tidligere i sommer.- Statsministeren må ta høyde for at situasjonen er på feil spor og at strategien må legges om. SV har en plikt til å holde fram de argumentene både i og utenfor regjering, svarte Halvorsen under utspørringen tirsdag.Men selv om hun ble konfrontert med SVs nederlag i regjering, påpekte Halvorsen at SV også «har fått til mer enn jeg hadde trodd, men vi har skapt forventninger om at vi skulle få til mer».

Nyheter
Politikk