Her er din desiderte radio-favoritt

Alle de 20 mest populære radioprogrammene i år ble hørt på NRK P1. Men det er en utfordrer som øker mest.

Gammel radio - Foto: Scanpix

Alle de 20 mest populære radioprogrammene i år ble hørt på NRK P1. Men det er utfordreren Radio Norge som øker mest.Hver dag lytter over tre millioner av oss på radio. Over halvparten holder en (radio)knapp på NRK P1, som dermed er landets suverent største kanal foran P4 som foretrekkes av hver femte lytter.NRK P1 kan videre smykke seg med å være kanalen der samtlige av de 20 mest populære radioprogrammene i fjor ble hørt, ifølge Aftenposten. På topp troner Viggo Valles Påskelabyrinten etterfulgt av så vidt ulike program som Her og Nå med VM i skyskyting, høytidsgudstjeneste fra Sjusjøen og Reiseradioen.Likevel er det Radio Norge som på mange måter kan utropes til årets radiovinner. Kanalen hadde i fjor størst økning i oppslutning, med en vekst i lytterandelen fra 6,4 prosent til 9,6 prosent - opp på tredjeplass på rankingen.Samtidig hadde NRK P1 størst fall, fra 59 prosent til 52,7 prosent.