- Hev renten i morgen

Rådet fra flere av landets beste økonomer er krystallklart.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First

Norges Bank blir rådet til å heve renten med 0,25 prosentpoeng onsdag. Deltakerne i DNs rentepanel er samstemte: Både professor Steinar Holden ved UiO, professor Guttorm Schjelderup ved NHH, professor Hilde Bjørnland ved BI, seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret og sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First har samme budskap.- De dramatiske rentekuttene kom fordi man fryktet en svært alvorlig utvikling i økonomien. Det var riktig, men nå ser vi at vi ikke får en ekstremt svak økonomi. Da er det ikke lenger riktig å stimulere økonomien så kraftig. Hvis noen hadde kommet fra Mars og betraktet norsk økonomi, ville de konkludert med at renten skulle vært på fire-fem prosent, sier Andreassen.Styringsrenten ligger per i dag på 1,25 prosent.