Høie vil ta Høyre mot venstre

Høyre må ta et skritt mot venstre snarere enn mot ytre høyre, mener partiets stortingsrepresentant Bent Høie. Han vil ha et bredere, mer folkelig og distriktsvennlig parti.

Erna Solberg - Foto: Scanpix

Høie, som er stortingsrepresentant for Rogaland Høyre og en av partileder Erna Solbergs betrodde menn, understreker imidlertid at han ikke avviser å samarbeide med Fremskrittspartiet.- Nei. Selv om vi fortsatt mener vi vil samarbeide med Frp, betyr ikke det at Høyre skal bli mer lik Frp. Det er feil retning å gå i, sier Bent Høie til Stavanger Aftenblad.Han mener den sentrumsvennlige fløyen i Høyre er blitt styrket i valget, og viser blant annet til at partiet for første gang siden 1985 har representanter fra alle fylkene på Stortinget.- Bunadshøyre, som jeg tilhører, er styrket. Det kommer selvsagt til å ha betydning for Høyres politikk, sier han.Han definerer seg som «en lyseblå høyremann som er opptatt av Høyres sosiale profil og at Høyre skal være et parti for hele landet, ikke bare et byparti». (©NTB)