Høyre-jubel på ny måling

Høyre går solid frem på ny meningsmåling, men de rødgrønne har såvidt flertall.

Erna Solberg
Politikk

De rødgrønne partiene 85 mandater, mens opposisjonspartiene får 84 på TV2 ferske meningsmåling. Høyre går frem med 2,1 prosentpoeng til 17,3 prosent, den høyeste oppslutningen partiet har hatt på TNS Gallups målinger for TV 2 siden august 2008.Høyre henter nå like mange tidligere Frp-velgere som det er tidligere Høyre-velgere som går motsatt vei.Kristelig Folkeparti går frem med 1,8 prosentpoeng til 7,4 prosent, mens Venstre går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 4,2.Fremskrittspartiet går tilbake med 1,2 prosentpoeng til 22,5 prosent.Arbeiderpartiet er størst med 32,9 prosent, tilbake 1,0 prosentpoeng,SV får 7,6 prosent (+0,3), mens Senterpartiet får 5,5 prosent (- 0,1).

Nyheter
Politikk